Headlines News :

      NOTIS UTAMA

        Blog yang memaparkan berita-berita yang menjadi sumber isu terkini - Reformis Jalanan

PERHATIAN

Kami tidak terikat dengan mana-mana kefahaman pemikiran oleh itu kami akan siar apa sahaja bahan daripada mana-mana parti, pertubuhan atau individu.

Oleh itu anda boleh memberikan komen apa sahaja bahan yang disiarkan dan Insya-Allah komen anda tidak dipadam.

Tapi ingat komen berbentuk iklan akan dianggap sebagai spam.

Followers

Total Pageviews

Perlu kajian cadang buka sempadan 24 jam


KOTA BHARU: Kerajaan perlu membuat kajian menyeluruh sebelum melaksanakan cadangan untuk membuka pintu sempadan 24 jam antara Malaysia dan Thailand.

Sebaliknya Menteri Besar, Ustaz Dato’ Bentara Kanan Ahmad Yakob berpandangan undang-undang serta kawalan yang dilakukan pihak berkuasa sekarang sudah memuaskan.

Beliau berkata, cadangan itu boleh dilaksanakan sekiranya kerajaan mempunyai kelengkapan serta penguatkuasa yang mencukupi untuk membuat kawalan sehingga 24 jam.

"Saya rasa cadangan ini perhalusi lagi supaya kita dapat benar-benar dapat mengawal kedatangan pendatang asing selepas 12 malam.

"Bagi pihak kerajaan negeri, kita menegaskan keperluan satu kajian melihat kebaikan atau keburukan, malah kita sentiasa menyokong perkara baik dan menolak benda buruk," katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang media selepas merasmikan Sambutan Hari Perancangan Bandar Sedunia peringkat Kelantan di pekarangan Stadium Sultan Muhammad IV di sini hari ini. – HARAKAHDAILY 27/10/2018
 
Support : Creating Website | Template | Master Template
Copyright © 2018. Reformasi Kini - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Master Template
Proudly powered by Blogger